خواص میوه ی خرمالو :
خرمالو، میوه ای خوشمزه و پاییزی با طعمی دلچسب و منبع عالی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، منگنز و فیبر است.
مهم ترین خواص خرمالو :
با خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها، به کاهش خطر ابتلا به سرطان، کمک میکند.
کاربرد خوراکی :
- تازه :
به صورت تازه و به عنوان میان وعده، همچنین در سالاد میوه، صبحانه یا دسر قابل مصرف است.
- خشک :
به عنوان میان وعده سالم، یا در تهیه کیک و دسر مصرف میشود.
- پخته :
در تهیه دسر، ترشی، مربا و ژله مصرف میشود.
- در تهیه ی آبمیوه و اسموتی، کاربرد دارد.
خواص دمنوش و میوه پخته خرمالو :
سرشار از آنتی اکسیدان، تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت گوارش، سلامت قلب و عروق، تنظیم قند خون، ضد التهاب، آرامش بخش، تقویت بینایی، سلامت پوست، کاهش وزن، افزایش جذب آنتی اکسیدان ها، حفظ ارزش غذایی.
کاربرد بهداشتی و درمانی :
تقویت سیستم ایمنی : ویتامین C موجود در آن، به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بیماری ها کمک میکند.
سلامت چشم : به دلیل وجود ویتامین A، بتاکاروتن و لیکوپن در خرمالو، از بروز بیماری های چشمی مانند آب مروارید و شب کوری جلوگیری میکند.
بهبود گوارش : فیبر موجود در میوه ی خرمالو، به هضم غذا، تنظیم حرکات روده و پیشگیری از یبوست، جلوگیری میکند.
سلامت پوست : ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در خرمالو، به سلامت پوست، شادابی و جوانی آن کمک میکند.
کاهش فشار خون : پتاسیم موجود در آن، به تنظیم فشار خون کمک میکند.
پیشگیری از سرطان : آنتی اکسیدان های موجود در خرمالو، به مبارزه با رادیکال های آزاد و پیشگیری از سرطان، کمک میکند.
کاهش وزن : به دلیل وجود فیبر بالا و کالری کم به عنوان یک میان وعده سالم، در رژیم غذایی برای کاهش وزن، مصرف میشود.
تنظیم قند خون : فیبر موجود در خرمالو، به تنظیم قند خون و جلوگیری از دیابت، کمک میکند.
سلامت قلب : به دلیل وجود پتاسیم و فیبر، به سلامت قلب و عروق کمک میکند.
ماسک خرمالو برای پوست : خرمالوی له شده، به دلیل وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان ها در آن، به سلامت پوست، شادابی، رفع چین و چروک و لک های پوستی، کمک میکند.
همچنین به دلیل وجود ویتامین A و E، مرطوب کننده ی طبیعی پوست صورت و بدن است.
به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی، برای درمان آفتاب سوختگی کاربرد دارد.
ماسک خرمالو برای مو : به دلیل وجود ویتامین B6، به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند.
برای تهیه انواع نهال خرمالو اینجا کلیک کنید.
ارزش غذایی :
خرمالوی خام | |
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
انرژی | ۲۹۳ کیلوژول (۷۰ کیلوکالری) |
کربوهیدرات | ۱۸٫۵۹ گرم |
قند | ۱۲٫۵۳ گرم |
فیبر خوراکی | ۳٫۶ گرم |
چربی | ۰٫۱۹ گرم |
پروتئین | ۰٫۵۸ گرم |
ویتامینها | درصد ارزش روزانه |
برابر ویتامین آ | ۱۰٪81 میکروگرم |
بتا-کاروتن | ۲٪253 میکروگرم |
لوتئین زآگزانتین | 834 میکروگرم |
ویتامین (B1) | ۳٪0.03 میلیگرم |
ویتامین (B2) | ۲٪0.02 میلیگرم |
نیاسین (B3) | ۱٪0.1 میلیگرم |
ویتامین ب۶ | ۸٪0.1 میلیگرم |
فولیک (B9) | ۲٪8 میکروگرم |
کولین | ۲٪7.6 میلیگرم |
ویتامین ث | ۹٪7.5 میلیگرم |
ویتامین ئی | ۵٪0.73 میلیگرم |
ویتامین کا | ۲٪2.6 میکروگرم |
مواد معدنی | مقدار
درصد ارزش روزانه |
کلسیم | ۱٪8 میلیگرم |
آهن | ۱٪0.15 میلیگرم |
منیزیم | ۳٪9 میلیگرم |
منگنز | ۱۷٪0.355 میلیگرم |
فسفر | ۲٪17 میلیگرم |
پتاسیم | ۳٪161 میلیگرم |
سدیم | ۰٪1 میلیگرم |
روی | ۱٪0.11 میلیگرم |
نگهداری :
برای نگهداری طولانی مدت، خرمالوی سفت و نارس با پوست صاف و بدون لک را انتخاب کنید.
بهترین دما برای نگهداری این میوه، بین 0 تا 5 درجه ی سانتیگراد است.
خرمالوی نارس را، در دمای اتاق، و پس از رسیدن، در یخچال نگهداری کنید.
تماس خرمالو ها با هم، باعث تسریع در پختن و فاسد شدن آن ها میشود.
نکات احتیاط :
این میوه حاوی تانن است، که با برخی از داروها تداخل دارد.
افراد مبتلا به دیابت و افرادی که قصد کاهش وزن دارند، باید در مصرف خرمالو احتیاط کنند.
علائمی مانند بثورات جلدی، خارش یا تورم گلو از نشانه های آلرژی به خرمالو است.
*توجه : هرگونه اطلاعات و روش درمانی باید زیر نظر پزشک انجام شود و مطالب ما صرفا جهت آگاهی عمومی میباشد.
- گلخانه و نهالستان فروزانی
- اسفند 24, 1402
- 23 بازدید