خواص میوه ی خرمالو :

 

خرمالو، میوه ای خوشمزه و پاییزی با طعمی دلچسب و منبع عالی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، منگنز و فیبر است.

 

 

مهم ترین خواص خرمالو :

 

با خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها، به کاهش خطر ابتلا به سرطان، کمک می‌کند.

 

کاربرد خوراکی :

 

 

  1. تازه :

به صورت تازه و به عنوان میان وعده، همچنین در سالاد میوه، صبحانه یا دسر قابل مصرف است.

  1. خشک :

به عنوان میان وعده سالم، یا در تهیه کیک و دسر مصرف می‌شود.

  1. پخته :

در تهیه دسر، ترشی، مربا و ژله مصرف می‌شود.

  1. در تهیه ی آبمیوه و اسموتی، کاربرد دارد.

 

خواص دمنوش و میوه پخته خرمالو :

 

سرشار از آنتی اکسیدان، تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت گوارش، سلامت قلب و عروق، تنظیم قند خون، ضد التهاب، آرامش بخش، تقویت بینایی، سلامت پوست، کاهش وزن، افزایش جذب آنتی اکسیدان ها، حفظ ارزش غذایی.

 

کاربرد بهداشتی و درمانی :

 

 

تقویت سیستم ایمنی : ویتامین C موجود در آن، به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بیماری ها کمک می‌کند.

 

سلامت چشم : به دلیل وجود ویتامین A، بتاکاروتن و لیکوپن در خرمالو، از بروز بیماری های چشمی مانند آب مروارید و شب کوری جلوگیری می‌کند.

 

بهبود گوارش : فیبر موجود در میوه ی خرمالو، به هضم غذا، تنظیم حرکات روده و پیشگیری از یبوست، جلوگیری می‌کند.

 

سلامت پوست : ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در خرمالو، به سلامت پوست، شادابی و جوانی آن کمک می‌کند.

 

کاهش فشار خون : پتاسیم موجود در آن، به تنظیم فشار خون کمک می‌کند.

 

پیشگیری از سرطان : آنتی اکسیدان های موجود در خرمالو، به مبارزه با رادیکال های آزاد و پیشگیری از سرطان، کمک می‌کند.

 

کاهش وزن : به دلیل وجود فیبر بالا و کالری کم به عنوان یک میان وعده سالم، در رژیم غذایی برای کاهش وزن، مصرف می‌شود.

 

تنظیم قند خون : فیبر موجود در خرمالو، به تنظیم قند خون و جلوگیری از دیابت، کمک می‌کند.

 

سلامت قلب : به دلیل وجود پتاسیم و فیبر، به سلامت قلب و عروق کمک می‌‌کند.

 

ماسک خرمالو برای پوست : خرمالوی له شده، به دلیل وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان ها در آن، به سلامت پوست، شادابی، رفع چین و چروک و لک های پوستی، کمک می‌کند.

همچنین به دلیل وجود ویتامین A و E، مرطوب کننده ی طبیعی پوست صورت و بدن است.

به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی، برای درمان آفتاب سوختگی کاربرد دارد.

 

ماسک خرمالو برای مو : به دلیل وجود ویتامین B6، به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کند.

 

برای تهیه انواع نهال خرمالو اینجا کلیک کنید.

 

ارزش غذایی :

 

خرمالوی خام
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۲۹۳ کیلوژول (۷۰ کیلوکالری)
کربوهیدرات ۱۸٫۵۹ گرم
قند ۱۲٫۵۳ گرم
فیبر خوراکی ۳٫۶ گرم
چربی ۰٫۱۹ گرم
پروتئین ۰٫۵۸ گرم
ویتامین‌ها درصد ارزش روزانه
برابر ویتامین آ ۱۰٪81 میکروگرم
بتا-کاروتن ۲٪253 میکروگرم
لوتئین زآگزانتین 834 میکروگرم
ویتامین (B1) ۳٪0.03 میلی‌گرم
ویتامین (B2) ۲٪0.02 میلی‌گرم
نیاسین (B3) ۱٪0.1 میلی‌گرم
ویتامین ب۶ ۸٪0.1 میلی‌گرم
فولیک (B9) ۲٪8 میکروگرم
کولین ۲٪7.6 میلی‌گرم
ویتامین ث ۹٪7.5 میلی‌گرم
ویتامین ئی ۵٪0.73 میلی‌گرم
ویتامین کا ۲٪2.6 میکروگرم
مواد معدنی مقدار

درصد ارزش روزانه

کلسیم ۱٪8 میلی‌گرم
آهن ۱٪0.15 میلی‌گرم
منیزیم ۳٪9 میلی‌گرم
منگنز ۱۷٪0.355 میلی‌گرم
فسفر ۲٪17 میلی‌گرم
پتاسیم ۳٪161 میلی‌گرم
سدیم ۰٪1 میلی‌گرم
روی ۱٪0.11 میلی‌گرم

 

نگهداری :

 

 

برای نگهداری طولانی مدت، خرمالوی سفت و نارس با پوست صاف و بدون لک را انتخاب کنید.

بهترین دما برای نگهداری این میوه، بین 0 تا 5 درجه ی سانتی‌گراد است.

خرمالوی نارس را، در دمای اتاق، و پس از رسیدن، در یخچال نگهداری کنید.

تماس خرمالو ها با هم، باعث تسریع در پختن و فاسد شدن آن ها می‌شود.

 

نکات احتیاط :

 

این میوه حاوی تانن است، که با برخی از داروها تداخل دارد.

افراد مبتلا به دیابت و افرادی که قصد کاهش وزن دارند، باید در مصرف خرمالو احتیاط کنند.

علائمی مانند بثورات جلدی، خارش یا تورم گلو از نشانه های آلرژی به خرمالو است.

 

 

*توجه : هرگونه اطلاعات و روش درمانی باید زیر نظر پزشک انجام شود و مطالب ما صرفا جهت آگاهی عمومی می‌باشد.

 

 

 

 

گلخانه و نهالستان فروزانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه