خواص میوه ی موز :
موز یک میوه ی محبوب و خوشمزه، که منبع خوبی از پتاسیم، ویتامین B6، ویتامین C، فیبر، منگنز و آنتی اکسیدان است، همچنین این میوه حاوی کربوهیدارت ها، به ویژه قندهای طبیعی مانند فروکتوز و گلوکز است.
مهم ترین خواص میوه ی موز :
خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان، از مهم ترین خواص این میوه است.
کاربرد خوراکی :
موز را به صورت تازه به عنوان میان وعده یا صبحانه و در ماست یا سالاد و همچنین به صورت پخته در کیک، نان، کلوچه، فرنی، پودینگ، پنکیک و انواع دسرها مصرف میکنند.
این میوه به صورت یخ زده در اسموتی، میلک شیک و سایر نوشیدنی ها و به صورت خشک به عنوان میان وعده نیز قابل مصرف است.
خواص دمنوش و میوه پخته :
بهبود کیفیت خواب، کاهش اضطراب و استرس، تقویت سیستم ایمنی، بهبود هضم، کاهش وزن، سلامت پوست و مو، جذب مواد معدنی.
کاربرد بهداشتی و درمانی :
تامین انرژی : فروکتوز و گلوکز موجود در موز، به سرعت در بدن جذب و انرژی لازم برای فعالیت های روزانه را فراهم میکنند.
سلامت قلب : پتاسیم و منیزم موجود در موز، به تنظیم فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق کمک میکنند.
سلامت گوارش : به دلیل وجود فیبر، به هضم غذا، تنظیم حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک میکند، همچنین حاوی نوعی فیبر محلول به نام پکتین است، که در سلامت روده ی بزرگ، نقش موثری دارد.
تقویت سیستم ایمنی : این میوه حاوی ویتامین B6 و ویتامین C است که، در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا موثر هستند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان : وجود آنتی اکسیدان ها در موز، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند و از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال ها محافظت میکنند.
سلامت عضلات : حفظ سلامت استخوان ها، بهبود عملکرد عضلات و پیشگیری از گرفتگی آن به دلیل وجود پتاسیم و منیزیم از خواص میوه ی موز است.
ماسک موز برای پوست : موز له شده به عنوان ماسک، برای رطوبت رسانی و تغذیه پوست، التیام زخم و کاهش التهاب کاربرد دارد.
ماسک موز برای مو : ماسک موز له شده، برای نرم و مرطوب کردن مو، مصرف میشود.
سفید کننده دندان : پوست داخلی موز به عنوان خمیر دندان قابل مصرف است.
برای خرید انواع نهال موز اینجا کلیک کنید.
ارزش غذایی :
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
انرژی | ۳۷۱ کیلوژول (۸۹ کیلوکالری) |
کربوهیدرات | ۲۲٫۸۴ گرم |
قند | ۱۲٫۲۳ گرم |
فیبر خوراکی | ۲٫۶ گرم |
چربی | ۰٫۳۳ گرم |
پروتئین | ۱٫۰۹ گرم |
ویتامینها | درصد ارزش روزانه |
ویتامین (B۱) | ۳٪
۰٫۰۳۱ میلیگرم |
(B۲) | ۶٪
۰٫۰۷۳ میلیگرم |
نیاسین (B۳) | ۴٪
۰٫۶۶۵ میلیگرم |
پانتوتنیک اسید (B۵) | ۷٪
۰٫۳۳۴ میلیگرم |
ویتامین ب۶ | ۳۱٪
۰٫۴ میلیگرم |
فولیک (B۹) | ۵٪
۲۰ میکروگرم |
کولین | ۲٪
۹٫۸ میلیگرم |
ویتامین ث | ۱۰٪
۸٫۷ میلیگرم |
مواد معدنی | مقدار
درصد ارزش روزانه |
آهن | ۲٪
۰٫۲۶ میلیگرم |
منیزیم | ۸٪
۲۷ میلیگرم |
منگنز | ۱۳٪
۰٫۲۷ میلیگرم |
فسفر | ۳٪
۲۲ میلیگرم |
پتاسیم | ۸٪
۳۵۸ میلیگرم |
سدیم | ۰٪
۱ میلیگرم |
روی | ۲٪
۰٫۱۵ میلیگرم |
دیگر اجزاء | مقدار |
آب | ۷۴٫۹۱ گرم |
نگهداری :
موزهایی به رنگ زرد روشن را انتخاب و در دمای اتاق نگهداری کنید، زیرا یخچال باعث قهوه ای شدن رنگ پوست آن میشود.
موزهای نارس را از موزهای رسیده جدا کنید، زیرا موزهای رسیده با تولید گاز اتیلن، موجب رسیدن سریع تر موزهای نارس میشوند.
نکات احتیاط :
موز با برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی تداخل دارد، بنابراین قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
افراد مبتلا به دیابت در مصرف موز و افراد مبتلا به یبوست از مصرف موز نارس خودداری کنند.
*توجه : هرگونه اطلاعات و روش درمانی باید زیر نظر پزشک انجام شود و مطالب ما صرفا جهت آگاهی عمومی میباشد.
- گلخانه و نهالستان فروزانی
- اسفند 28, 1402
- 55 بازدید