خواص میوه ی نارنگی :

 

نارنگی، میوه ای خوشمزه و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است، که فواید زیادی برای سلامتی دارد.

   

                                              

مهم ترین خواص :

 

نارنگی با خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها به پیشگیری از انواع سرطان کمک می‌کند.

 

کاربرد خوراکی :

 

 

به صورت تازه و خام، به عنوان یک میان وعده سالم و مغذی مصرف می‌شود.

در تهیه ی سالاد، آبمیوه، انواع دسر ( کیک، تارت و بستنی )، مربا، ترشی و شربت کاربرد دارد.

از پوست نارنگی، چای خوشمزه و معطر تهیه می‌کنند.

 

خواص دمنوش و میوه پخته :

 

کمک به هضم غذا، جذب بهتر ویتامین ها، خواص ضد التهابی، تقویت سیستم ایمنی، سلامت پوست، سلامت قلب، پیشگیری از سرطان، تنظیم قند خون، کاهش وزن، کاهش استرس، درمان سرما خوردگی، درمان سرفه و درمان یبوست.

 

کاربرد بهداشتی و درمانی :

 

تقویت سیستم ایمنی : به دلیل ویتامین C بالایی که دارد، به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها، همچنین به پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا، کمک می‌کند.

 

سلامت پوست : به دلیل آنتی اکسیدان های موجود، به سلامت پوست، مو و همچنین رفع چین و چروک و پیری زودرس کمک می‌کند.

 

سلامت قلب : به دلیل فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان های موجود در آن، به سلامت قلب و عروق، کاهش کلسترول و فشار خون کمک می‌کند.

 

کمک به هضم غذا : فیبر موجود در نارنگی، به هضم غذا و تنظیم حرکات روده، رفع یبوست و مشکلات گوارشی کمک می‌کند.

 

پیشگیری از سرطان : به علت آنتی اکسیدان های موجود در آن، به پیشگیری از انواع سرطان کمک می‌کند.

 

تنظیم قند خون : فیبر موجود در آن، به تنظیم قند خون و پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک می‌کند.

 

کاهش وزن : نارنگی به دلیل فیبر موجود در آن، به ایجاد سیری و کاهش اشتها، افزایش متابولیسم و چربی سوزی کمک می‌کند.

 

سلامت استخوان : به دلیل وجود کلسیم در آن، به سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می‌کند.

 

تقویت بینایی : به علت وجود ویتامین A در آن، به تقویت بینایی و پیشگیری از شب کوری کمک می‌کند.

 

سم زدایی : به دلیل خاصیت دیورتیک، به سم زدایی بدن، دفع سموم و سنگ کلیه از طریق ادرار کمک می‌کند.

 

درمان بواسیر : به دلیل وجود فیبر، به درمان بواسیر کمک می‌کند.

 

درمان رماتیسم : به دلیل خاصیت ضد التهابی، به درمان رماتیسم و آرتروز کمک می‌کند.

 

ماسک نارنگی برای پوست : پوست این میوه به عنوان ماسک، برای روشن شدن پوست، درمان آکنه و جوانسازی کاربرد دارد.

 

درمان آفتاب سوختگی  : آب نارنگی در درمان افتاب سوختگی و مرطوب کردن پوست، کاربرد دارد.

 

روغن نارنگی : روغن این میوه، آرامش بخش و ضد اضطراب است و برای ماساژ و آروماتراپی کاربرد دارد.

 

 

برای خرید انواع نهال نارنگی اینجا کلیک کنید.

 

ارزش غذایی :

 

ویتامین آ ۴۲۰ آی. یو
کربوهیدرات ۳۴/۱۳ گرم
فیبر رژیمی ۸/۱ گرم
پروتئین ۸۱/۰ گرم
تیامین (ویتامین B1) 0/6 میلی‌گرم
نیاسین (ویتامین B3) 0/37 میلی‌گرم
ویتامین B6 0/08 میلی‌گرم
ویتامین C 27 میلی‌گرم
کلسیم ۳۷ میلی‌گرم
آهن ۱۵/۰ میلی‌گرم
منیزیم ۱۲ میلی‌گرم
فسفر ۲۰ میلی‌گرم
پتاسیم ۱۶۶ میلی‌گرم
سدیم ۲ میلی‌گرم
روی ۰۷/۰ میلی‌گرم
چربی ۳/۰ گرم
کالری ۴۴ کیلوکالری

 

نگهداری :

 

بهترین دما برای نگهداری نارنگی، بین 3 تا 5 درجه سانتی‌گراد است.

این میوه در دمای اتاق به مدت 1 هفته، در یخچال 2 تا 3 هفته و در فریزر تا 6 ماه سالم می‌ماند.

 

نکات احتیاط :

 

علائم آلرژی به نارنگی شامل خارش پوست، بثورات، تورم، مشکل در تنفس و درد شکم است.

افراد مبتلا به دیابت، باید در مصرف نارنگی و سایر میوه های شیرین احتیاط کنند.

احتمال تداخل با برخی داروها مانند داروهای ضد فشار خون و ضد افسردگی وجود دارد، بنابراین قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف بیش از حد نارنگی منجر به اسهال، همچنین در برخی افراد باعث ایجاد نفخ و گاز می‌شود.

 

 

*توجه : هرگونه اطلاعات و روش درمانی باید زیر نظر پزشک انجام شود و مطالب ما صرفا جهت آگاهی عمومی می‌باشد.

 

 

 

 

گلخانه و نهالستان فروزانی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه