خواص میوه ی گلابی :
گلابی میوه ای خوشمزه و مغذی، که منبع خوبی از فیبر، ویتامین C و پتاسیم است و همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است، که از سلول های بدن در برابر آسیب محافظت میکنند.
مهم ترین خواص :
خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان.
کاربرد خوراکی :
- تازه : به عنوان میان وعده یا دسر و در سالاد میوه، مصرف میشود.
- پخته : در دسرها، شیرینی ها، کیک ها و همچنین به عنوان صبحانه قابل مصرف است.
- در تهیه ی کمپوت، مربا، ترشی، سس و آبمیوه و اسموتی، کاربرد دارد.
- گلابی خشک نیز یک میان وعده سالم و خوشمزه است.
خواص دمنوش و میوه پخته :
بهبود دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن، آرامش بخش، افزایش آنتی اکسیدان ها، کاهش کالری میوه ی تازه.
کاربرد بهداشتی و درمانی :
سلامت دستگاه گوارش : فیبر موجود در گلابی، به سلامت گوارش، تنظیم قند خون، کاهش وزن، افزایش حرکات روده و جلوگیری از یبوست، کمک میکند.
تقویت سیستم ایمنی : به دلیل وجود ویتامین C، به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرما خوردگی یا آنفولانزا و سلامت پوست، کمک میکند.
سلامت قلب : به دلیل وجود پتاسیم، به تنظیم فشار خون و سلامت قلب کمک میکند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان : وجود آنتی اکسیدان ها در گلابی، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند و از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال ها محافظت میکنند.
جوانسازی پوست : گلابی پخته به عنوان ماسک صورت، به دلیل وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان ها در آن، پوست را مرطوب، شاداب و جوان نگه میدارد.
سلامت مو : آب گلابی به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند.
بهداشت دهان و دندان : فیبر موجود در گلابی، به تمیزی دهان و دندان، تحریک تولید بزاق و شستشوی دهان کمک میکند.
برای خرید انواع نهال گلابی اینجا کلیک کنید.
ارزش غذایی :
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
انرژی | ۲۳۹ کیلوژول (۵۷ کیلوکالری) |
کربوهیدرات | 15.23 g |
قند | 9.80 g |
فیبر خوراکی | 3.1 g |
چربی | 0.14 g |
پروتئین | 0.36 g |
ویتامینها | درصد ارزش روزانه |
ویتامین (B۱) | ۱٪
0.012 میلیگرم |
(B۲) | ۲٪
0.026 میلیگرم |
نیاسین (B۳) | ۱٪
0.161 میلیگرم |
پانتوتنیک اسید (B۵) | ۱٪
0.049 میلیگرم |
ویتامین ب۶ | ۲٪
0.029 میلیگرم |
فولیک (B۹) | ۲٪
7 میکروگرم |
ویتامین ث | ۵٪
4.3 میلیگرم |
مواد معدنی | مقدار
درصد ارزش روزانه |
کلسیم | ۱٪
9 میلیگرم |
آهن | ۱٪
0.18 میلیگرم |
منیزیم | ۲٪
7 میلیگرم |
فسفر | ۲٪
12 میلیگرم |
پتاسیم | ۲٪
116 میلیگرم |
روی | ۱٪
0.10 میلیگرم |
نگهداری :
برای نگهداری، گلابی های سفت و بدون لک را انتخاب کنید.
بهترین دما برای نگهداری این میوه، 0 تا 4 درجه ی سانتیگراد است.
این میوه برای ماندگاری بهتر، به رطوبت 85 تا 90 درصد نیاز دارد، پس از نگهداری آن در مکان خشک، جلوگیری کنید.
با رعایت این نکات، گلابی تا 2 هفته در یخچال و تا 1 ماه در فریزر ماندگاری دارد.
نکات احتیاط :
افراد مبتلا به دیابت، باید در مصرف گلابی اعتدال را رعایت کنند.
مصرف بیش از حد گلابی، باعث افزایش قند خون، نفخ و گاز و اسهال میشود.
خارش دهان و گلو، تورم صورت و زبان و بثورات پوستی، از علاِئم آلرژی به این میوه است.
هسته ی گلابی حاوی سیانید است، که باعث ایجاد مسمومیت میشود.
*توجه : هرگونه اطلاعات و روش درمانی، باید زیر نظر پزشک انجام شود و مطالب ما صرفا جهت آگاهی عمومی میباشد.
- گلخانه و نهالستان فروزانی
- اسفند 25, 1402
- 43 بازدید