خواص میوه ی گلابی :

 

گلابی میوه ای خوشمزه و مغذی، که منبع خوبی از فیبر، ویتامین C و پتاسیم است و همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است، که از سلول های بدن در برابر آسیب محافظت می‌کنند.

 

 

مهم ترین خواص :

 

خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان.

 

کاربرد خوراکی :

 

 

  1. تازه : به عنوان میان وعده یا دسر و در سالاد میوه، مصرف می‌شود.
  2. پخته : در دسرها، شیرینی ها، کیک ها و همچنین به عنوان صبحانه قابل مصرف است.
  3. در تهیه ی کمپوت، مربا، ترشی، سس و آبمیوه و اسموتی، کاربرد دارد.
  4. گلابی خشک نیز یک میان وعده سالم و خوشمزه است.

 

خواص دمنوش و میوه پخته :

 

بهبود دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن، آرامش بخش، افزایش آنتی اکسیدان ها، کاهش کالری میوه ی تازه.

 

کاربرد بهداشتی و درمانی :

 

سلامت دستگاه گوارش : فیبر موجود در گلابی، به سلامت گوارش، تنظیم قند خون، کاهش وزن، افزایش حرکات روده و جلوگیری از یبوست، کمک می‌کند.

 

تقویت سیستم ایمنی : به دلیل وجود ویتامین C، به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرما خوردگی یا آنفولانزا و سلامت پوست، کمک می‌کند.

 

سلامت قلب : به دلیل وجود پتاسیم، به تنظیم فشار خون و سلامت قلب کمک می‌کند.

 

کاهش خطر ابتلا به سرطان : وجود آنتی اکسیدان ها در گلابی، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند و از سلول ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال ها محافظت می‌کنند.

 

جوانسازی پوست : گلابی پخته به عنوان ماسک صورت، به دلیل وجود ویتامین C و آنتی اکسیدان ها در آن، پوست را مرطوب، شاداب و جوان نگه می‌دارد.

 

سلامت مو : آب گلابی به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کند.

 

بهداشت دهان و دندان : فیبر موجود در گلابی، به تمیزی دهان و دندان، تحریک تولید بزاق و شستشوی دهان کمک می‌کند.

 

برای خرید انواع نهال گلابی اینجا کلیک کنید.

 

ارزش غذایی :

 

ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۲۳۹ کیلوژول (۵۷ کیلوکالری)
کربوهیدرات 15.23 g
قند 9.80 g
فیبر خوراکی 3.1 g
چربی 0.14 g
پروتئین 0.36 g
ویتامین‌ها درصد ارزش روزانه
ویتامین (B۱) ۱٪

0.012 میلی‌گرم

(B۲) ۲٪

0.026 میلی‌گرم

نیاسین (B۳) ۱٪

0.161 میلی‌گرم

پانتوتنیک اسید (B۵) ۱٪

0.049 میلی‌گرم

ویتامین ب۶ ۲٪

0.029 میلی‌گرم

فولیک (B۹) ۲٪

7 میکروگرم

ویتامین ث ۵٪

4.3 میلی‌گرم

مواد معدنی مقدار

درصد ارزش روزانه

کلسیم ۱٪

9 میلی‌گرم

آهن ۱٪

0.18 میلی‌گرم

منیزیم ۲٪

7 میلی‌گرم

فسفر ۲٪

12 میلی‌گرم

پتاسیم ۲٪

116 میلی‌گرم

روی ۱٪

0.10 میلی‌گرم

 

نگهداری :

 

برای نگهداری، گلابی های سفت و بدون لک را انتخاب کنید.

بهترین دما برای نگهداری این میوه، 0 تا 4 درجه ی سانتی‌گراد است.

این میوه برای ماندگاری بهتر، به رطوبت 85 تا 90 درصد نیاز دارد، پس از نگهداری آن در مکان خشک، جلوگیری کنید.

با رعایت این نکات، گلابی تا 2 هفته در یخچال و تا 1 ماه در فریزر ماندگاری دارد.

 

نکات احتیاط :

 

افراد مبتلا به دیابت، باید در مصرف گلابی اعتدال را رعایت کنند.

مصرف بیش از حد گلابی، باعث افزایش قند خون، نفخ و گاز و اسهال می‌شود.

خارش دهان و گلو، تورم صورت و زبان و بثورات پوستی، از علاِئم آلرژی به این میوه است.

هسته ی گلابی حاوی سیانید است، که باعث ایجاد مسمومیت می‌شود.

 

*توجه : هرگونه اطلاعات و روش درمانی، باید زیر نظر پزشک انجام شود و مطالب ما صرفا جهت آگاهی عمومی می‌باشد.

 

 

 

 

گلخانه و نهالستان فروزانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه